Walt Disney Kimdir

walt disney çizgi filmleri

Walt Disney 5 Aralık 1901 dünyaya gelmiştir.15 Aralık 1966'ya kadar geçen sürede kendi adını verdiği Walt Disney şirketi ile dünyaca ünlü bir isim haline geldi.Walt Disney çizgi film denilince aklımıza gelen ilk firmadır.

Çizgi filmi eğlence ile birleştiren bir firmadır. Walt Disney yönetim kurulu eskiden çizgi film tasarlayan kişilerden oluşmaktadır.Walt Disney'in animasyon dünyasında yeri çok önemli ve yol göstericidir.

Walt Disney tarafından üretilen çizgi filmlerin dünyanın hemen hemen her ülkesinde yayınlandığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Walt Disney Çigi filmlerine örnek vermek gerekirse Tom ve Jerry,Mıckey Mouse,Tiny Toon en ünlüleri olarak sayılabilir.

Bildiğiniz gibi Mıckey Mouse'un yaratıcısı fareden korkarmış. Akıllardaki fare figürünü değiştirmek için Mıckey Mouse'yi yazdığını belirtmiştir.Walt Disney'in şu andaki şirketinin değeri 30-40 milyar dolar arasındadır.

Sanırım bu verdiğim rakamlar Walt Disney'in ne kadar büyük bir firma olduğunu net bir şekilde anlamanızı sağlamıştır.Walt Disney'in animasyon sinema filmleri için yaptığı çalışmalar sonucunda Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Pinokyo, Define Adası ve Davy Crockett gibi filmler ortaya çıkarılmıştır.

Bu filmler büyük gişe başarıları elde edip oldukça beğenilmiştir.Çizgi film dünyası ile çizgi romanların arasında önemli bir ilişki bulunmaktadır. 1900'lü yıllarla birlikte çizgi romanların artması zaman ilerdikçe yerini bu karakterlerinin çizgi filmlere aktarılmasına neden olmuştur.

2000'li yıllar ise çizgi film karakterlerinin animasyon filmler adıyla beyaz perdeye geçiş yaptığı bir dönem olmuştur. İlerleyen seneler de 3D teknolojisi ile hazırlanan çizgi filmlerin damgasını vuracağı seneler olacak gibi duruyor.